қазақша · русский · english
 
Біз туралы
 
   Главная / Syman Kuanysh Zheniskyzy

Syman Kuanysh Zheniskyzy

 

Name

Syman Kuanysh Zheniskyzy

Date of birth

20 июля 1971 года

Education

Graduated Almaty zoo-veterinary institute, speciality veterinary in 1993.

On 9th July 1993 by decision of the State Qualification Commission was qualified as a veterinarian.

Academicdegreeand title

Candidate of Biological Sciences (by the decision of the Committee for Supervision and Certification in the Field of Education and Science of the Ministry of Education and Science of the Republic of Kazakhstan dated 12th October 2005, protocol No. 10).

Place of work and position after university graduation

1994-1995 veterinarian in the Raiymbek village of Almaty region;

1995-1998 student of Candidate of Sciences program, Department of Biochemistry, Kazakh National Agrarian University (KazNAU);

1998-2005 methodologist, Training Department of KazNAU;

2005-2010 senior lecturer, assistant, Department of Standardization and Quality of Agricultural Products, KazNAU;

2010-2012 seniorlecturer, Department of Agrochemistry and Soil Science, S.Seifullin Kazakh Agro Technical University, Nur-Sultan;

2012-2019 senior lecturer, acting Associate Professor of the Department "Food Biotechnology", Deputy Dean of the Faculty of Distance Training, Almaty Technological University;

2019 to the present, senior teacher of the Department of Biology, AbaiKazakh National PedagogicalUniversity

Scientific interests

Studies of biochemical indicators of national food products

Publications

1. Сыман К.Ж., Сарсекеева Г.Ж. Аминокислотный состав белков верблюжьего молока. //Россия и Европа связь культуры и экономики. Чешская Республика 2 март 2018. С.319-321 Сборник включен в Российский индекс научного цитирования (РИНЦ)

2.Сыман Қ.Ж., Сарсекеева Г.Ж. Повышение биологической ценности йогуртовых напитков с использованием различных наполнителей. //IV Международной научно-практической конференции«Интеграция научного сообщества перед глобальными проблемами современности»в г. Саппоро (Япония) 13-15 февраля 2019 г. С.169-174

3. Cыман Қ.Ж., Турпанова Р.М. Мониторинг пищевой продукции на наличие ГМО. //IV Международной научно-практической конференции«Интеграция научного сообщества перед глобальными проблемами современности»в г. Саппоро (Япония) 13-15 февраля 2019 г.С.174-178

4. Сыман К.Ж., Cарсекеева Г.К. Изучение биохимических показателей верблюжьего молока. //IV Международная научно-практическая конференция «Перспективы развития современной науки» в г. Кванджу (Ю. Корея) 20-22 марта 2019 г. С.418-421

5. Сыман К.Ж., Салтыбаев А.Д. Особенности химического состава верблюжьего молока. //IV Международная научно-практическая конференция «Перспективы развития современной науки» в г. Кванджу (Ю. Корея) 20-22 марта 2019 г. С.421-429

Participation in scientific projects

1"Development of technology for new types of cheeses and drinks from functional whey using vegetable bioadditives"

2. "Development of a contact drying plant for drying vinasse with the aim of producing additives in animal feed"

Languages

Kazakh, Russian, English (Intermediate level)

Socialwork

Tutor, advisor, person who responsible for scientific and research work on the Department

Contacts

Phone +7.778.677.35.75

e-mail:syman71@mail.ru


← Кері оралу